Rijopleiding in Stappen

De Rijopleiding in Stappen kun je alleen bij een speciaal getrainde Rijcoach volgen.

 

Voordelen op een rij

  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de digitale leskaart
  • Fors hoger slagingspercentage
  •  Duidelijke instructie films op de website en via de leerlingen app

 

De RIS is een opleidingsmethodiek waarbij je stap-voor-stap leert autorijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer met een fors hogere slagingskans.

De eerste stappen van een script bestaan uit een huiswerkopdracht van het RIS boek wat je ontvangt bij van Ginkel Drive. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier maximaal 46 gebruiksaanwijzingen (scripts), verdeeld over vier modules.

Een mooi voorbeeld is het script SCAN: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk in de binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk in de buitenspiegel. Je leert aan de hand van bepaalde stappen gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen.

Bij de RIS opleiding krijg je dus ook een beetje huiswerk mee. Het is de bedoeling dat je de les voor de rijles gaat voorbereiden. Hoe beter je het huiswerk maakt hoe meer je kunt oefenen in de praktijkles. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

Anders dan bij een reguliere rijopleiding, heb je bij de RIS drie toetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na elke toets precies waar je nog extra op moet letten. De 1e en 2e toets worden door je Rijcoach afgenomen, en de 3e en 4e (praktijkexamen) toets door een examinator van het CBR.

In de derde toets , namelijk de tussentijdse toets ( op ± 75 % van je opleiding ) ga je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Let op ! je moet je theorie examen hier wel voor gehaald hebben. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

Helaas is het momenteel nog zo dat de tussentijdse toets niet meer geldig is zodra je zakt voor het praktijkexamen bij het CBR. De brancheverenigingen zoals de LBKR maken zich sterk om de vrijstellingen in ieder geval 1,5 jaar geldig te laten zijn.

Leerlingenkaart

Bij de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen ( digitale ) leerlingenkaart. Daarop houdt de Rijcoach je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kun je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. De leerlingenkaart is ook opgenomen in het cursusboek voor de leerling.