Van Ginkel Drive is erkend door de RIS & LBKR

 

Wat is de RIS ?

De (R.I.S.) Rijopleiding in Stappen is ontwikkeld met medewerking van het CBR. De Rijopleiding in Stappen is verdeeld in 4 modules en 46 scripts. In de scripts staan alle handelingen van het autorijden stap voor stap uitgelegd. De Rijopleiding in Stappen is een duidelijke lesmethode waarin je stap voor stap naar je rijexamen toewerkt. Je bereidt elke rijles thuis zelf voor aan de hand van het boek “Rijopleiding in Stappen”. Elke module wordt afgesloten door een toets. De eerste 2 toetsen worden afgenomen door je eigen rijinstructeur. De derde toets wordt afgenomen door het CBR. namelijk de tussentijdse toets. De vierde RIS toets is het eigenlijke rijexamen.

Wat is de LBKR ?

LBKR staat voor Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche. De naam zegt het al: wij zijn er voor de kwaliteitsbevordering van zelfstandig ondernemer tot instructeur in loondienst. Kortom: voor alle in onze rijschoolbranche werkzame rijopleiders.

Als algemeen bestuurslid van het LBKR overleg ik met meerdere branche genoten om een aantal zaken goed werkbaar te houden voor iedereen. Denk hierbij aan

  • Het zo kort mogelijk houden van wachttijden voor theorie- en praktijkexamens bij het CBR.
  • Goed contact onderhouden met het CBR, om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
  • Overleg plegen en voorstellen doen richting het Ministerie van I&W om ontstane problemen te             tackelen.
  • De aangesloten rijschoolhouders scherp te houden d.m.v. goede bijscholing.
  • De rijschoolhouders op tijd informeren over wetswijzigingen.
  • Door goede onderlinge samenwerking kunnen rijschoolhouders elkaar de helpende hand bieden         bij calamiteiten zoals problemen met de auto’s of vervanging bij ziekte.