Aanhanger

Aanhangwagen rijlessen (BE)

 

Voor het rijden met een zware aanhangwagen is een rijbewijs E achter B nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor een zware caravan, een paardentrailer of een boottrailer. Je krijgt tijdens de opleiding verschillende tips over het juist beladen van de caravan of aanhanger.

Hieronder een korte film over het beladen hiervan. De gouden tip hierbij is….. Mocht het slingeren toch gebeuren, dan is het remmen, maar niet blokkeren tot ongeveer 20 a 30 km per uur langzamer rijden. Voorkomen is beter dan genezen, dus belaad de caravan tot maximaal 75% van het gewicht van de beladen auto (=gewicht auto + 300 à 325 kg voor twee volwassenen, twee kinderen en bagage). De wettelijk toegestane maximale gewichten vind je op de kentekenbewijzen van caravan en auto.

Bij het behalen van het E achter B rijbewijs is alleen het praktijkexamen voldoende. Er hoeft dus géén theorie examen te worden afgelegd.

Tijdens het praktijkexamen zal je een aantal vragen worden gesteld over de combinatie. Deze vragen, met de juiste antwoorden, zullen door de instructeur met je worden doorgenomen.

Wanneer je besluit om je E achter B rijbewijs bij Van Ginkel Drive te behalen, dan ziet de opleiding er normaal gesproken als volgt uit: Je begint met een proefles van 1,5 uur. Tijdens deze les bekijken we samen je begin niveau. Hieruit zal het advies over het aantal lesuren dat je wellicht nodig zal hebben naar voren komen. (let op hier kunnen geen rechten aan ontleend worden)

De mogelijkheid bestaat dat je het aantal lesuren op de dag van je examen, kan doen of in een paar dagen voor het examen. Dit hangt natuurlijk af van het aantal lessen dat je nodig hebt. 

Inschrijven voor één van onze rijopleidingen? Ga dan nu naar ons onderstaand inschrijfformulier!